KRMENADLE A LA RADOŠ Raj za nepca po receptu glumca Radoša Bajića

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.

krmenadle a la radoš
Shutterstock
krmenadle a la radoš Alo/Vladimir Marković
 

 

Potrebno je

  • 1 kg krmenadli
  • malo krompira
  • šargarepa
  • crni luk
  • karfiol
  • kupus
  • brašno
  • 2 jaja
  • so i biber
  • sirće

Priprema:
Krmenadle očistite od masnoće i dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada omekšaju, dodajte povrće isečeno na komade i dolijte još vode. Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Jajima prelijte krmenadle i stavite ih u rernu da se zapeku.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading