AKO STAVITE PREMALO ILI PREVIŠE UPROPASTIĆETE RECEPT! Koliko se praška za pecivo dodaje u brašno?
Da bi vam ispalo savršeno jelo važno je da imate dobar recept i da vam testo bude kako treba. Uz ove savete dobićete mekane i vazdušaste kiflice, pite, hleb ...
1 kašičica praška za pecivo na 150 g brašna
Ako dodate premalo praška za pecivo u brašno, testo neće da naraste. Ako stavite previše, biće gorko i splasnuće. Zato je važno da obratite pažnju na količinu koju dodajete. Stavite 1 kašičicu praška za pecivo na 150 g brašna. Povećavajte količinu ako stavljate više brašna. Takođe je važno da prosejete ova dva sastojka.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
Komentari (0)