AKO STAVITE PREMALO ILI PREVIŠE UPROPASTIĆETE RECEPT! Koliko se praška za pecivo dodaje u brašno?
Da bi vam ispalo savršeno jelo važno je da imate dobar recept i da vam testo bude kako treba. Uz ove savete dobićete mekane i vazdušaste kiflice, pite, hleb ...
1 kašičica praška za pecivo na 150 g brašna
Ako dodate premalo praška za pecivo u brašno, testo neće da naraste. Ako stavite previše, biće gorko i splasnuće. Zato je važno da obratite pažnju na količinu koju dodajete. Stavite 1 kašičicu praška za pecivo na 150 g brašna. Povećavajte količinu ako stavljate više brašna. Takođe je važno da prosejete ova dva sastojka.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Nije soda bikarbona, a biće mekano i sočno
Ako želite da ćufte budu ukusne dodajte ovu namirnicu u mleveno meso.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)