PESTO SOS Omiljeni italijanski prilog savršeno se meša sa testeninom i povrćem!
Napravićete začas a uživati dugo.
Potrebno je
- 2 šolje listova svežeg bosiljka
- 4 čena belog luka
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 40 g pinjola
- 1/2 šolje parmezana
- po ukusu so
- po ukusu biber
- prema potrebi vode
Priprema:
U blender dodajte listove svežeg bosiljka, pinjole, beli luk i sve to usitnite. Zatim dodajte parmezan i maslinovo ulje, ponovo izblendajte i začinite po ukusu. Ukoliko je potrebno, dodajte i malo vode da biste dobili konzistentnu glatku pastu. Dobijenu masu stavite u sterilizovane teglice, poravnajte i zalijte tankim slojem maslinovog ulja. Ovako napravljen sos možete da čuvate u frižideru i do 15 dana.
Možda vas zanima:
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
NEŠTO NAJLEPŠE ŠTO ĆETE OKUSITI Njoke u savršenom sosu za sva nepca
Svi će ih zavoleti.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Komentari (0)