PESTO SOS Omiljeni italijanski prilog savršeno se meša sa testeninom i povrćem!
Napravićete začas a uživati dugo.
Potrebno je
- 2 šolje listova svežeg bosiljka
- 4 čena belog luka
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 40 g pinjola
- 1/2 šolje parmezana
- po ukusu so
- po ukusu biber
- prema potrebi vode
Priprema:
U blender dodajte listove svežeg bosiljka, pinjole, beli luk i sve to usitnite. Zatim dodajte parmezan i maslinovo ulje, ponovo izblendajte i začinite po ukusu. Ukoliko je potrebno, dodajte i malo vode da biste dobili konzistentnu glatku pastu. Dobijenu masu stavite u sterilizovane teglice, poravnajte i zalijte tankim slojem maslinovog ulja. Ovako napravljen sos možete da čuvate u frižideru i do 15 dana.
Možda vas zanima:
AROMATIČNI PESTO OD KELJA Savršeno se slaže sa brojnim jelima, a pravi se nikad lakše
Nedoljivi sos dodajte vašem omiljenom jelu, odmah ćete da osetite razliku u ukusu.
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
NAJBOLJI PESTO SOS Mnogo bolji od onog kupovnog Po receptu Džejmija Olivera
Napravite najbolji italijanski sos, koji se savršeno slaže sa mnogim jelima. Donosimo vam recept poznatog kuvara Džejmija Olivera za neodoljivi pesto sos, osvojiće vas od prvog zalogaja.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)