PESTO SOS Omiljeni italijanski prilog savršeno se meša sa testeninom i povrćem!

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Napravićete začas a uživati dugo.

pesto sos
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje listova svežeg bosiljka
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 40 g pinjola
  • 1/2 šolje parmezana
  • po ukusu so
  • po ukusu biber
  • prema potrebi vode

Priprema:
U blender dodajte listove svežeg bosiljka, pinjole, beli luk i sve to usitnite. Zatim dodajte parmezan i maslinovo ulje, ponovo izblendajte i začinite po ukusu. Ukoliko je potrebno, dodajte i malo vode da biste dobili konzistentnu glatku pastu. Dobijenu masu stavite u sterilizovane teglice, poravnajte i zalijte tankim slojem maslinovog ulja. Ovako napravljen sos možete da čuvate u frižideru i do 15 dana.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading