PESTO SOS Omiljeni italijanski prilog savršeno se meša sa testeninom i povrćem!
Napravićete začas a uživati dugo.
Potrebno je
- 2 šolje listova svežeg bosiljka
- 4 čena belog luka
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 40 g pinjola
- 1/2 šolje parmezana
- po ukusu so
- po ukusu biber
- prema potrebi vode
Priprema:
U blender dodajte listove svežeg bosiljka, pinjole, beli luk i sve to usitnite. Zatim dodajte parmezan i maslinovo ulje, ponovo izblendajte i začinite po ukusu. Ukoliko je potrebno, dodajte i malo vode da biste dobili konzistentnu glatku pastu. Dobijenu masu stavite u sterilizovane teglice, poravnajte i zalijte tankim slojem maslinovog ulja. Ovako napravljen sos možete da čuvate u frižideru i do 15 dana.
Možda vas zanima:
PESTO SOS Brzo se pravi, a daće šmek svakom jelu, po receptu koji treba da zapišete
Brze pripreme i neodoljivog ukusa.
JEDINI RECEPT ZA PESTO SOS KOJI VAM TREBA Služite ga uz pire krompir, pomfrit, meso, svemu daje poseban šmek
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.
NEODOLJIVI PESTO SOS Sjajno se slaže sa testeninom i krompir pireom
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)