SRNEĆA LEĐA Vode poreklo iz Austrije i Nemačke a služile su se u elitnim restoranima kod nas
Fenomenalna torta koja se peče u kalupu izduženog oblika što podseća na srneći file, pa otuda i naziv.
Potrebno je
Za koru:
- 150 g čokolade
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 100 g mlevenog keksa
- 30 g kakaoa
- 150 g mlevenih oraha
- 6 jaja
- 1 kesica vanilin šećera
Za fil:
- 150 g šećera
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade
- 150 g putera
- 1 kašika ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca mutite dok ne dobijete čvrst šne, pa dodajte šećer i žumanca. Umutite, pa dodajte mleveni keks, mlevene orahe i kakao, pa ponovo dobro umutite. Dodajte otopljen margarin i čokoladu istopljenu na pari, umutite, pa smesu izlijte u kalup za pečenje poluvaljkastog oblika. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na na 180 stepeni. U šerpu dodajte izlomljenu čokoladu, šečer, iseckan puter i mleko, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok smesa ne proključa. Onda smanjite temperaturu i mešajte još 5 minuta dok ne dobijete gušću teksturu. Dodajte rum na kraju. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Preko prve kore nanesite ohlađen fil, pa je prekrijte drugom korom. Ponovite postupak, pa drugi sloj fila prekrijte korom. Preko nje rasporedite ostatak fila iskoristite kao glazuru. Bon appetit!
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)