SRNEĆA LEĐA Vode poreklo iz Austrije i Nemačke a služile su se u elitnim restoranima kod nas
Fenomenalna torta koja se peče u kalupu izduženog oblika što podseća na srneći file, pa otuda i naziv.
Potrebno je
Za koru:
- 150 g čokolade
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 100 g mlevenog keksa
- 30 g kakaoa
- 150 g mlevenih oraha
- 6 jaja
- 1 kesica vanilin šećera
Za fil:
- 150 g šećera
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade
- 150 g putera
- 1 kašika ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca mutite dok ne dobijete čvrst šne, pa dodajte šećer i žumanca. Umutite, pa dodajte mleveni keks, mlevene orahe i kakao, pa ponovo dobro umutite. Dodajte otopljen margarin i čokoladu istopljenu na pari, umutite, pa smesu izlijte u kalup za pečenje poluvaljkastog oblika. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na na 180 stepeni. U šerpu dodajte izlomljenu čokoladu, šečer, iseckan puter i mleko, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok smesa ne proključa. Onda smanjite temperaturu i mešajte još 5 minuta dok ne dobijete gušću teksturu. Dodajte rum na kraju. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Preko prve kore nanesite ohlađen fil, pa je prekrijte drugom korom. Ponovite postupak, pa drugi sloj fila prekrijte korom. Preko nje rasporedite ostatak fila iskoristite kao glazuru. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)