AROMATIČNA RIBLJA ČORBA Posni delikates gotov za pola sata, a pojede se u slast
Sočna i brza riblja čorba sjajan je predlog za dane Uskršnjeg posta.
Potrebno je
- 1 kg bele ribe
- 1 velika glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 3 krompira
- 1 kocka od povrća za supu
- 1 srednja do velika šargarepa
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 1 konzerva pelata
- 100 ml belog vina
- so, biber, majčina dušica i origano po ukusu
- maslinovo ulje po potrebi
- voda po potrebi
Priprema
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, na srednjoj temperaturi. Propržite na zagrejanom ulju sitno sečen crni luk, pa beli, a onda dodajte šargarepu sečenu na sitne kolutove. Prelijte paradajz pelatom i koncentratom paradajza, pa ubacite i krompir sečen na kockice i kocku za supu i zalijte vinom. Nalijte vode da ogrezne pa pustite da se krčka 10 minuta. Pojačajte temperaturu i dodajte ribu sečenu na veće komade. Znaćete da je gotovo kada krompir bude kuvan. Na kraju, začinite i služite toplo, uz prilog po želji. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)