AROMATIČNA RIBLJA ČORBA Posni delikates gotov za pola sata, a pojede se u slast
Sočna i brza riblja čorba sjajan je predlog za dane Uskršnjeg posta.
Potrebno je
- 1 kg bele ribe
- 1 velika glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 3 krompira
- 1 kocka od povrća za supu
- 1 srednja do velika šargarepa
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 1 konzerva pelata
- 100 ml belog vina
- so, biber, majčina dušica i origano po ukusu
- maslinovo ulje po potrebi
- voda po potrebi
Priprema
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, na srednjoj temperaturi. Propržite na zagrejanom ulju sitno sečen crni luk, pa beli, a onda dodajte šargarepu sečenu na sitne kolutove. Prelijte paradajz pelatom i koncentratom paradajza, pa ubacite i krompir sečen na kockice i kocku za supu i zalijte vinom. Nalijte vode da ogrezne pa pustite da se krčka 10 minuta. Pojačajte temperaturu i dodajte ribu sečenu na veće komade. Znaćete da je gotovo kada krompir bude kuvan. Na kraju, začinite i služite toplo, uz prilog po želji. Bon appetit!
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)