KADA KUVATE PIRINAČ NEMOJTE DA RADITE OVO Najčešće greške zbog kojih je gnjecav i lošeg ukusa
Ako vam je pirinač ispao gnjecav i lepljiv, možda i vi radite neku od ovih greški.
Stavljate pirinač u hladnu vodu
Nemojte da stavljajte pirinač u hladnu vodu. Na taj način će da bude lepljiv i gnjecav. Stavite vodu u lonac da ključa pa sipajte preko pirinča. Začinite i mešajte dok voda ne ispari.
Ne pržite pirinač pre kuvanja
Najbolje prvo malo propržite pirinač
Razmera vode i pirinča
Na jednu šoljicu pirinča sipajte dve šoljice vode.
Dodajte limun i puter
Dodaće mnogo na ukusu
Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)