KADA KUVATE PIRINAČ NEMOJTE DA RADITE OVO Najčešće greške zbog kojih je gnjecav i lošeg ukusa

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako vam je pirinač ispao gnjecav i lepljiv, možda i vi radite neku od ovih greški.

pirinač
Shutterstock

Stavljate pirinač u hladnu vodu

Nemojte da stavljajte pirinač u hladnu vodu. Na taj način će da bude lepljiv i gnjecav. Stavite vodu u lonac da ključa pa sipajte preko pirinča. Začinite i mešajte dok voda ne ispari. 

Ne pržite pirinač pre kuvanja

Najbolje prvo malo propržite pirinač

Razmera vode i pirinča

Na jednu šoljicu pirinča sipajte dve šoljice vode.

Dodajte limun i puter

Dodaće mnogo na ukusu

Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.

 

Komentari (0)

Loading