KADA KUVATE PIRINAČ NEMOJTE DA RADITE OVO Najčešće greške zbog kojih je gnjecav i lošeg ukusa
Ako vam je pirinač ispao gnjecav i lepljiv, možda i vi radite neku od ovih greški.
Stavljate pirinač u hladnu vodu
Nemojte da stavljajte pirinač u hladnu vodu. Na taj način će da bude lepljiv i gnjecav. Stavite vodu u lonac da ključa pa sipajte preko pirinča. Začinite i mešajte dok voda ne ispari.
Ne pržite pirinač pre kuvanja
Najbolje prvo malo propržite pirinač
Razmera vode i pirinča
Na jednu šoljicu pirinča sipajte dve šoljice vode.
Dodajte limun i puter
Dodaće mnogo na ukusu
Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)