KADA KUVATE PIRINAČ NEMOJTE DA RADITE OVO Najčešće greške zbog kojih je gnjecav i lošeg ukusa
Ako vam je pirinač ispao gnjecav i lepljiv, možda i vi radite neku od ovih greški.

Stavljate pirinač u hladnu vodu
Nemojte da stavljajte pirinač u hladnu vodu. Na taj način će da bude lepljiv i gnjecav. Stavite vodu u lonac da ključa pa sipajte preko pirinča. Začinite i mešajte dok voda ne ispari.
Ne pržite pirinač pre kuvanja
Najbolje prvo malo propržite pirinač
Razmera vode i pirinča
Na jednu šoljicu pirinča sipajte dve šoljice vode.
Dodajte limun i puter
Dodaće mnogo na ukusu
Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)