SKUVAJTE PIRINAČ KAO PROFESIONALNI KUVARI Pratite ove savete i biće vazdušast i preukusan

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ako stavite suviše vode u pirinač postaće lepljiv, a ako stavite premalo biće tvrd. Pročitajte ove cake i više nećete da ponavljate iste greške, a jelo će biti fantastično.

pirinač
Shutterstock

Hladna voda, količina vode i poklopac 

Pirinač isperite nekoliko puta u hladnoj vodi. Spustite ga u posudu sa hladnom vodom pa je stavite na ringlu. Najvažnije je da kuvate pirinač u količini vode potrebnoj da kada bude gotov, voda ispari. Ako stavite više vode postaće sočan i lepljiv a ako sipate manje vode, biće tvrđi. Sipajte šolju i po vode i malo ulja na jednu šolju pirinča i za 12 minuta dobićete "al dente" pirinač. Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.

 

 

Komentari (0)

Loading