SKUVAJTE PIRINAČ KAO PROFESIONALNI KUVARI Pratite ove savete i biće vazdušast i preukusan
Ako stavite suviše vode u pirinač postaće lepljiv, a ako stavite premalo biće tvrd. Pročitajte ove cake i više nećete da ponavljate iste greške, a jelo će biti fantastično.
Hladna voda, količina vode i poklopac
Pirinač isperite nekoliko puta u hladnoj vodi. Spustite ga u posudu sa hladnom vodom pa je stavite na ringlu. Najvažnije je da kuvate pirinač u količini vode potrebnoj da kada bude gotov, voda ispari. Ako stavite više vode postaće sočan i lepljiv a ako sipate manje vode, biće tvrđi. Sipajte šolju i po vode i malo ulja na jednu šolju pirinča i za 12 minuta dobićete "al dente" pirinač. Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)