NAJBOLJE SLAVSKO ŽITO ZA VIDOVDAN Čokolada i orasi u savršenoj kombinaciji, svi će vam tražiti recept
Vidovdan, srpska slava koja proslavlja svetog mučenika kneza Lazara i svete srpske mučenike Vita, Modesta i Kriskentija i proroka Amosa, obeležava se 28.juna, u spomen na Kosovsku bitku 1389. godine.
Potrebno je
- 400 g pšenice belije
- 300 g kristal šećera
- 350 g mlevenih oraha
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica muskantnog oraščića
- 1/2 kašičice mlevenog anisa
- 2 kockice čokolade za kuvanje
Priprema
Vodom prelijte pšenicu pa ostavite da odstoji. Onda procedite, pa stavite u šerpu i ponovo prelijte vodom. Kuvajte dok ne krene da vri, pa ponovo procedite. Ponovo prelijte vodom, dodajte mleveni anis i kuvajte dok potpuno ne omekša. Procedite i pustite da se ohladi. Stavite prohlađenu pšenicu u blender pa izblendajte, ali ne previše. U posudu stavite pšenicu, orahe, vanilin šećer i muskantni oraščić. Dobro promešajte. Zatim, dodajte otopljenu čokoladu. Na kraju, ponovo promešajte. Dekorišite slavsko žito orasima. Prijatno!
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)