SLAVSKO ŽITO SA MEDOM I BADEMIMA Još je hrskavije i slađe od onog klasičnog
Napravite slavsko žito na drugačiji način. Dodajte mu med i bademe.
Potrebno je
- 300 g pšenice belije
- 250 g mlevenih oraha
- 50 g mlevenih badema
- prstohvat cimeta
- 50 g meda
- 70 g grožđica
Priprema
Pšenicu očistite pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne proključa na srednje jakoj vatri. Zatim procedite pa ponovite postupak, ponovite 3-4 puta. Tokom poslednjeg kuvanja, ostavite da se ohladi sa strane, pa procedite dok je još pšenica uvek mlaka. Izblendajte toplo žito do malo krupnijih komadića. Nakon toga, dodajte mlevene orahe, prstohvat cimeta, bademe, med i grožđice, pa sjedinite sve sastojke. Vaše slavsko žito je spremno, ostalo je samo da ukrasite po izboru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)