SLAVSKO ŽITO SA MEDOM I BADEMIMA Još je hrskavije i slađe od onog klasičnog

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Napravite slavsko žito na drugačiji način. Dodajte mu med i bademe.

slavsko žito sa medom i bademima
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g pšenice belije
  • 250 g mlevenih oraha
  • 50 g mlevenih badema
  • prstohvat cimeta
  • 50 g meda
  • 70 g grožđica

 

Priprema

Pšenicu očistite pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne proključa na srednje jakoj vatri. Zatim procedite pa ponovite postupak, ponovite 3-4 puta. Tokom poslednjeg kuvanja, ostavite da se ohladi sa strane, pa procedite dok je još pšenica uvek mlaka. Izblendajte toplo žito do malo krupnijih komadića. Nakon toga, dodajte mlevene orahe, prstohvat cimeta, bademe, med i grožđice, pa sjedinite sve sastojke. Vaše slavsko žito je spremno, ostalo je samo da ukrasite po izboru.

Komentari (0)

Loading