DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Avokado im daje poseban šmek, prste da poližete
Savršene slane palačinke u sočnom spoju različitih ukusa.
![avokado palačinke](/data/images/2024-06-27/92233_shutterstock-1646636212_f.jpg?timestamp=1719439200)
Potrebno je
- 1 avokado
- 340 g mini paradajza
- 100 g spanaća
- 230 ml mleka
- 250 g zrnastog sira
- 3 mlada luka
- 1 limeta
- maslinovo ulje
- 1 jaje
- 125 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 0,25 kašičice soli
Priprema
Avokado očistite pa ga ogulite, posolite i sitno naseckajte. Operite paradajz pa ga naseckajte na četvrtine. Dodajte u činiju sa avkodom, pa umešajte i četvrtinu količine spanaća. Dodajte seckani mladi luk. Prelijte sve sa sokom od limete. Dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte i ostavite sa strane. Umutite jaje pa dodajte brašno, mleko, preostali spanać i po prstohvat soli i bibera, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Ulijte tanki sloj testa u veliku tepsiju, na srednje jakoj vatri, pa pecite dok ne dobije zlatnu boju. Ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Dodajte malo sira, avokado salatu ili paradajza. Prelijte palačinke sosom po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![palačinke](/data/images/2023-03-09/48368_shutterstock-767642758_f.jpg)
NAPRAVITE PALAČINKE BEZ BRAŠNA Dodajte im ovo i nećete primetiti razliku, a biće preukusne
Brašno u palačinkama možete da zamenite bananom ili ovsenim pahuljicama, a možete da dodate i ovaj sastojak.
![čokoladni semifredo](/data/images/2024-05-30/89238_screenshot-82_f.png)
NEODOLJIVI ČOKOLADNI SEMIFREDO Slatkiš idealan za tople dane, po receptu kuvara Džejmija Olivera
Italijanski desert koji podseća na sladoled, po receptu kuvara Džejmija Olivera.
![palačinke](/data/images/2024-03-22/81719_palacinke-3-2304114961_f.jpg)
NOVAKOVA DECA OBOŽAVAJU OVE SLASNE PALAČINKE Po receptu Dijane Đoković
Iako se ne pridržava strogih pravila zdrave ishrane kao njen sin Novak i snaja Jelena, Dijana Đoković kaže da im se ne meša u izbor. Porodična žena, supruga i majka trojice sinova, od kojih je jedan svetski reket broj 1, voli da kuva za svoje najbliže. Kada joj dođu u Beograd unuci Stefan i Tara, potrudi se da ih obraduje omiljenim poslasticama, među kojima su palačinke.
![palačinke](/data/images/2024-03-12/80326_americke-palacinke_f.jpg)
PALAČINKE IZ CELOG SVETA Kako omiljeno jelo spremaju u Kini, Americi, Austriji, Francuskoj
Svi ih vole, a mogu da budu slane i slatke, tople i hladne, jelo ili prilog ili desert. Svaka zemlja ima neki svoj način na koji ih pravi, a nećete da pogrešite koji god da izaberete.
![švarcvald rolat](/data/images/2024-06-28/92329_svarcvald-rolat_f.jpg)
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
![pašteta od pasulja](/data/images/2024-06-28/92337_namaz-od-pasulja-2084650624_f.jpg)
AROMATIČNA I PIKANTNA PAŠTETA OD PASULJA SE POJEDE U SLAST Po receptu pevačice Zorice Marković
Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70-ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.
![tuna salata](/data/images/2024-06-28/92328_tuna-salata_f.jpg)
TUNA SALATA Brzinska užina kada nemate vremena, a krepi organizam u trenu
Lagana obrok salata koja će vas dugo držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
![pravljenje torte](/data/images/2024-06-28/92366_shutterstock-2069049545_f.jpg)
6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA PEČENJE TORTE Biće kao iz poslastičarnice, a svaki recept će uspeti
Jednostavni i primenljivi trikovi uspeće svima. a poslastica će oboriti s nogu sve koji je budu probali.
![žerbo kocke](/data/images/2024-06-28/92361_zerbo-kocke_f.jpg)
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
Komentari (0)