DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Avokado im daje poseban šmek, prste da poližete
Savršene slane palačinke u sočnom spoju različitih ukusa.
Potrebno je
- 1 avokado
- 340 g mini paradajza
- 100 g spanaća
- 230 ml mleka
- 250 g zrnastog sira
- 3 mlada luka
- 1 limeta
- maslinovo ulje
- 1 jaje
- 125 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 0,25 kašičice soli
Priprema
Avokado očistite pa ga ogulite, posolite i sitno naseckajte. Operite paradajz pa ga naseckajte na četvrtine. Dodajte u činiju sa avkodom, pa umešajte i četvrtinu količine spanaća. Dodajte seckani mladi luk. Prelijte sve sa sokom od limete. Dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte i ostavite sa strane. Umutite jaje pa dodajte brašno, mleko, preostali spanać i po prstohvat soli i bibera, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Ulijte tanki sloj testa u veliku tepsiju, na srednje jakoj vatri, pa pecite dok ne dobije zlatnu boju. Ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Dodajte malo sira, avokado salatu ili paradajza. Prelijte palačinke sosom po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PUDING PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a priprema je "prosta ko pasulj"
Dodavanjem pudinga ukus će biti mnogo sočniji, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROZE PALAČINKE UKUSNIJE OD KLASIČNIH Intresantne boje, ulepšaće svaku trpezu
Voćne i preukusne, otopićete se od miline.
PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
DRUGAČIJE PALAČINKE OD SPANAĆA Sočne i slasne, a gotove za 10 minuta, prste da poližete
Ako volite klasične palačinke, ove ćete obožavati.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)