FENOMENALNI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Aromatični desert od kog zamiriše cela kuća, za pravo uživanje
Desert za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
![rolat sa džemom od kajsija](/data/images/2024-07-01/92590_rolat-sa-dzemom-od-kajsija_f.jpg?timestamp=1719784800)
Potrebno je
Za koru
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 ravnih kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil
- 800 ml mleka
- 9 kašika griza
- 1 puding od vanile
- 6 kašika šećera
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 200 g džema od kajsija
Priprema:
Umutite cela jaja sa šećerom, zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Testo izlijte preko pek-papira koji ste blago pouljili i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru izvrnite na navlaženu krpu i urolajte. Za fil kuvajte 700 ml mleka sa šećerom. U preostalom mleku razmutite puding. Kada mleko provri ulijte razmućeni puding i dodajte jednu po jednu kašiku griza. Brzo mutite da se ne naprave grudvice. Kada se fil ohladi dodajte mu margarin umućen sa šećerom i sve dobro izmešajte. Odmotajte koru i premažite je sa 3/4 pripremljenog fila. Po sredini nanesite traku marmelade od malina ili jagoda, pa uvijte rolat. Dekorišite ostatkom fila.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)