FENOMENALNI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Aromatični desert od kog zamiriše cela kuća, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Desert za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.

rolat sa džemom od kajsija
Shutterstock

Potrebno je
Za koru

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 9 ravnih kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za fil

  • 800 ml mleka
  • 9 kašika griza
  • 1 puding od vanile
  • 6 kašika šećera
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 200 g džema od kajsija

Priprema:
Umutite cela jaja sa šećerom, zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Testo izlijte preko pek-papira koji ste blago pouljili i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru izvrnite na navlaženu krpu i urolajte. Za fil kuvajte 700 ml mleka sa šećerom. U preostalom mleku razmutite puding. Kada mleko provri ulijte razmućeni puding i dodajte jednu po jednu kašiku griza. Brzo mutite da se ne naprave grudvice. Kada se fil ohladi dodajte mu margarin umućen sa šećerom i sve dobro izmešajte. Odmotajte koru i premažite je sa 3/4 pripremljenog fila. Po sredini nanesite traku marmelade od malina ili jagoda, pa uvijte rolat. Dekorišite ostatkom fila.

Komentari (0)

Loading