TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
Dodajte krem sir i pavlaku
Poznata kuvarica Marta Stjuart savetuje da dodate pavlaku i krem sir u krompir pire.
Dodaće na aromi i kiselosti
Potrebno je
- 1,5 kg krompira
- so i biber
- 230 g krem sira
- 100 g maslaca
- 1/4 šoljice mleka
- pola šoljice pavlake za kuvanje
Priprema
Kuvajte krompir u posoljenoj, hladnoj vodi. Kad provri, smanjite temperaturu, delimično poklopite i kuvajte oko 35 minuta, dok krompir ne omekša. Ocedite ga i ostavite da se prohladi. Dodajte krem sir, maslac, mleko i četvrtinu šoljice pavlake. Mikserom mutite dok se sve ne sjedini. Posolite i pobiberite. Mešajte do željene gustine. Onda ga vratite u šerpu, na srednju temperaturu, dodajte ostatak pavlake, i kuvajte, uz neprestano mešanje. Služite odmah krompir pire ili držite na toplom u pokrivenoj posudi iznad ključale vode do 2 sata. Prijatno!
Možda vas zanima:
OVDE GREŠITE KADA PRAVITE KROMPIR PIRE Zato ima grudvice i nije kremast
Primenite ovaj jednostavan trik i uživajte u savršenom krompir pireu.
PIRE KROMPIR KAO IZ RESTORANA Kremast i vazdušast, a nema grudvica
Savršeno ide uz ćufte ili spanać.
PIRE KROMPIR IZ SNOVA Totalno menja pravila igre u kuhinji
Nestaje sa stola čim se postavi.
PIRE KROMPIR Kremaste teksture i savršenog ukusa, baš kao onaj iz restorana
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)