OVSENO MLEKO ZA 100 DINARA Savršena zamena za dane posta i one alergične na laktozu
Posno mleko možete da sipate u kaše, šejkove, kafe.
Potrebno je
- 500 g ovsenih pahuljica
- 5,5 l vode
- 3-4 kašike šećera
- 10 g vanilin šećera
Priprema
U vodi potopite ovsene pahuljice, pa ostavite preko noći. Onda prebacite u blender, dodajte vodu i šećere, i izblendajte. Tečnost procedite kroz gazu. Preručite ovseno mleko u sterilisane flaše. Prijatno!
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)