BORANIJA SALATA SA MAJONEZOM Zasitan obrok za vrele dane, aromatičan i začinjen, prste da poližete
Oduševiće i one koji ne vole boraniju.
Potrebno je
Za boraniju:
- 500 g sveže boranije
- 2 litra vode
- 1 kašičica soli
Za majonez:
- 1 žumance
- 1 kašičica senfa
- 300 ml suncokretovog ulja
- so
- limunov sok
- 30 ml mineralne vode
- 3 čena belog luka
Priprema
Operite dobro boraniju pa joj isecite krajeve. Stavite je u lonac sa slanom vodom i prokuvajte, 5 do 7 minuta, tj.dok ne omekša. Onda je ocedite i isperite hladnom vodom. Ostavite je u cediljki da se potpuno prohladi. Ispasirajte beli luk pa ga stavite u teglu. Preko dodajte žumance, senf i malo soli. Mikserom sjedinite, pa sipajte ulje.Mešajte lagano pa pojačavajte brzinu miksera. Dodajte malo sveže ceđenog limunovog soka. Na kraju, lagano dodajte mineralnu vodu. Boraniju dodajte u teglu sa majonezom. Promešajte dobro, posolite i pobiberite i ostavite u frižider sat vremena da se ohladi. Pospite salatu seckanom mirođijom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KISELA SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA Super ide uz roštilj i pečenje, a gotova očas posla
Pravo letnje osveženje, pravićete stalno.
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)