BORANIJA SALATA SA MAJONEZOM Zasitan obrok za vrele dane, aromatičan i začinjen, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Oduševiće i one koji ne vole boraniju.

boranija salata sa majonezom
Shutterstock

Potrebno je

Za boraniju:

  • 500 g sveže boranije
  • 2 litra vode
  • 1 kašičica soli

Za majonez:

  • 1 žumance
  • 1 kašičica senfa
  • 300 ml suncokretovog ulja
  • so
  • limunov sok
  • 30 ml mineralne vode
  • 3 čena belog luka

Priprema

Operite dobro boraniju pa joj isecite krajeve. Stavite je u lonac sa slanom vodom i prokuvajte, 5 do 7 minuta, tj.dok ne omekša. Onda je ocedite i isperite hladnom vodom. Ostavite je u cediljki da se potpuno prohladi. Ispasirajte beli luk pa ga stavite u teglu. Preko dodajte žumance, senf i malo soli. Mikserom sjedinite, pa sipajte ulje.Mešajte lagano pa pojačavajte brzinu miksera. Dodajte malo sveže ceđenog limunovog soka. Na kraju, lagano dodajte mineralnu vodu. Boraniju dodajte u teglu sa majonezom. Promešajte dobro, posolite i pobiberite i ostavite u frižider sat vremena da se ohladi. Pospite salatu seckanom mirođijom. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading