ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 3 šolje mlevenog keksa
- pola šolje maslaca
- 750 g maskarpone sira
- 3/4 šolje šećera
- 3 jajeta
- 4 kašike maka
- po 2 kašičice soka i kore limuna i limete
- pola šolje slatke pavlake
- borovnice, nar
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks i maslac. U kalup obložen pek papirom utisnite smesu. Zasebno umutite maskarpone sir i šećer, uz dodavanje jednog po jednog jajeta. Dodajte mak, rendanu koru i sokove pa rasporedite preko kore. Pecite čizkejk oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ostavite u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.
ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.
AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk
Jednom kada budete probali, pravićete stalno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)