ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.

AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk
Jednom kada budete probali, pravićete stalno.

BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.

ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
- 3 šolje mlevenog keksa
- pola šolje maslaca
- 750 g maskarpone sira
- 3/4 šolje šećera
- 3 jajeta
- 4 kašike maka
- po 2 kašičice soka i kore limuna i limete
- pola šolje slatke pavlake
- borovnice, nar
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks i maslac. U kalup obložen pek papirom utisnite smesu. Zasebno umutite maskarpone sir i šećer, uz dodavanje jednog po jednog jajeta. Dodajte mak, rendanu koru i sokove pa rasporedite preko kore. Pecite čizkejk oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ostavite u frižideru preko noći.

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.

Komentari (0)