ČIZKEJK SA LAVANDOM BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalan i sladak, a topi se u ustima.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
- 150 g maslaca
- 300 g keksa
Za fil:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 60 g soka od limuna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 g suvih cvetova lavande
- 50 g borovnica
Za slatku pavlaku:
- 700 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi pomešajte otopljeni puter sa mlevenim keksom. Sjedinite pa izlijte u kalup. Kalup ostavite u frižideru, a za to vreme pripremajte fil. U jednoj šerpi pomešajte lavandu i borovnicu, pa kuvajte. Kad voda krene da ključa, procedite i dobro izblendajte. Zasebno umutite maskarpone sir sa šećerom, dodajte jaja i sjedinite mikserom. Dodajte limunov sok, vanilu i smesu sa lavandom. Umutite dobro, pa nanesite preko podloge. Ravnomerno rasporedite. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa nanesite preko fila. Onda vratite u rernu i zatvorite. Ostavite tako 10 minuta, pa prebacite u frižider na 10 sati. Vaš čizkejk sa lavandom je gotov! Bon appetit!

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
Komentari (0)