ČIZKEJK SA LAVANDOM BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan i sladak, a topi se u ustima.

čizkejk sa lavandom
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g maslaca
  • 300 g keksa

Za fil: 

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 500 g maskarpone sira
  • 60 g soka od limuna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 2 g suvih cvetova lavande 
  • 50 g borovnica 

Za slatku pavlaku: 

  • 700 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi pomešajte otopljeni puter sa mlevenim keksom. Sjedinite pa izlijte u kalup. Kalup ostavite u frižideru, a za to vreme pripremajte fil. U jednoj šerpi pomešajte lavandu i borovnicu, pa kuvajte. Kad voda krene da ključa, procedite i dobro izblendajte. Zasebno umutite maskarpone sir sa šećerom, dodajte jaja i sjedinite mikserom. Dodajte limunov sok, vanilu i smesu sa lavandom. Umutite dobro, pa nanesite preko podloge. Ravnomerno rasporedite. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa nanesite preko fila. Onda vratite u rernu i zatvorite. Ostavite tako 10 minuta, pa prebacite u frižider na 10 sati. Vaš čizkejk sa lavandom je gotov! Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading