ČIZKEJK SA LAVANDOM BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalan i sladak, a topi se u ustima.
Potrebno je
- 150 g maslaca
- 300 g keksa
Za fil:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 60 g soka od limuna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 g suvih cvetova lavande
- 50 g borovnica
Za slatku pavlaku:
- 700 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi pomešajte otopljeni puter sa mlevenim keksom. Sjedinite pa izlijte u kalup. Kalup ostavite u frižideru, a za to vreme pripremajte fil. U jednoj šerpi pomešajte lavandu i borovnicu, pa kuvajte. Kad voda krene da ključa, procedite i dobro izblendajte. Zasebno umutite maskarpone sir sa šećerom, dodajte jaja i sjedinite mikserom. Dodajte limunov sok, vanilu i smesu sa lavandom. Umutite dobro, pa nanesite preko podloge. Ravnomerno rasporedite. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa nanesite preko fila. Onda vratite u rernu i zatvorite. Ostavite tako 10 minuta, pa prebacite u frižider na 10 sati. Vaš čizkejk sa lavandom je gotov! Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
MAČA ČIZKEJK Klasik na drugačiji način koji ćete obožavati, idealan za vrele letnje dane
Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)