ČOKOLADNI KOLAČ SA MAKOM GOTOV ZA 5 MINUTA Ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalni desert uspeće svima, a toliko je dobar da ćete da uzmete parče više.
Potrebno je
- 200g maka
- 4 kašike griza
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 1 vanilin šećer
- par kašika šećera
- kašika arome vanile
- 600 ml mleka
Za ganaš:
- 150 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Stavite u šerpu mak, mleko, griz i vanilin šećer pa kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte šećer, pa kad se smesa zgusne, dodajte puter sobne temperature. Mešajte dok se ne otopi. Umešajte mleveni keks, pa promešajte da se smesa sjedini. Izlijte smesu u kalup, pa ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Otopite čokoladu na tihoj vatri u slatkoj pavlaci. Pripremljeni ganaš prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru. Bon appettit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM Zamirisaće cela kuća na vanilu, a savršen za iznenadne goste
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)