LAZANJE SA TIKVICAMA Sočno jelo u slasnom spoju mesa sa povrćem, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Lazanje za tikvicama oduševiće ukusom i one izbirljive.

lazanje sa tikvicama
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 tikvice
  • 200 g testenine za lazanje
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 ml bešamel sosa
  • 100 g sira
  • so, biber, ulje

Priprema:
Tikvice isecite na tanke trake, propržite ih na ulju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red testenine, red tikvica, red mlevenog mesa, prelijte bešamel sosom, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Pecite lazanje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pred kraj pečenja pospite narendanim sirom.

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading