LAZANJE SA TIKVICAMA Sočno jelo u slasnom spoju mesa sa povrćem, ukućani će stajati u redu za još
Lazanje za tikvicama oduševiće ukusom i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 tikvice
- 200 g testenine za lazanje
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 500 ml bešamel sosa
- 100 g sira
- so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice isecite na tanke trake, propržite ih na ulju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red testenine, red tikvica, red mlevenog mesa, prelijte bešamel sosom, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Pecite lazanje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pred kraj pečenja pospite narendanim sirom.
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA BRESKVAMA U ČAŠI Brzi italijanski desert po receptu bez mane
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa breskvama ćete da obožavate.
TIRAMISU ROLAT ZA NAJLEPŠU NEDELJU Sve se samo pomeša i peče, a razbija ukusom
Ako volite čuveni kolač sa kafom, ovaj rolat ćete obožavati.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)