LAZANJE SA TIKVICAMA Sočno jelo u slasnom spoju mesa sa povrćem, ukućani će stajati u redu za još
Lazanje za tikvicama oduševiće ukusom i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 tikvice
- 200 g testenine za lazanje
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 500 ml bešamel sosa
- 100 g sira
- so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice isecite na tanke trake, propržite ih na ulju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. U vatrostalnu posudu ređajte red testenine, red tikvica, red mlevenog mesa, prelijte bešamel sosom, ponavljajte dok se ne potroše sastojci. Pecite lazanje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pred kraj pečenja pospite narendanim sirom.
Možda vas zanima:
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
TIRAMISU SA JAGODAMA Italijanski desert mekan kao pamuk, savršen uz šoljicu kafe
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)