POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM Brzo jelo koje uspeva i potpunim početnicima, sa merama na konzerve

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Slasne i drugačije, a posne.

lazanje sa tunjevinom
Shutterstock

Potrebno je

  • kore za lazanje
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 konzerva pasiranog paradajza
  • kašika maslinovog ulja
  • 1 veliki luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja konzerva kukuruza
  • 100 g rendanog biljnog kačkavalja
  • 3 kašike biljne pavlake
  • masline
  • so
  • biber
  • začini po ukusu
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Luk i beli luk sitno naseckajte, pa propržite u tiganju na maslinovom ulju. Dodajte konzervu pasiranog paradajza. Dodajte tunjevinu i oceđeni kukurz, pa malo propržite. Posolite i pobiberite. Dodajte seckane masline i začine po izboru. Dodajte biljnu pavlaku. Preko kore od lazanje nanesite pripremljenu smesu. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal, poslednje treba da bude fil. Pospite rendanim biljnim kačkavaljem. Pecite lazanje sa tunjevinom oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading