POSNI ČOKOLADNI ROLAT SA MALINAMA Nepečeni desert kome kokos daje posebnu draž
Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a kao stvoren za uživanje.
Potrebno je
Za tamni deo:
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 10 g kakaa u prahu
- 10 ml ruma
- 50 g čokolade za kuvanje
- 100 ml sojinog mleka
Za beli deo:
- 150 g margarina
- 45 ml sojinog mleka
- 75 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
Još
- 150 g svežih malina
Priprema:
Čokoladu otopite na pari. Zagrejte mleko da bude toplo. U jednu posudu stavite posni mleveni keks, prah šećer, otopljenu čokoladu i rum. Nalijte toplo mleko pa sve dobro sjedinite, da smesa postane glatka. Onda je prebacite u kesu za zamrzivač zapremine 3 litra, te je razvaljajte da prekrije celu kesicu. Razrežite lagano na dve strane da se otvara, kako biste mogli da namažete beli deo. U jednoj posudi mikserom umutite omekšali margarin, mleko i prah šećer, pa dodajte kokos i sve opet umutite. Nanesite beli deo preko tamnog pa ravnomerno rasporedite. Zatim, maline rasporedite i utisnite preko belog dela. Čvrsto zarolajte. Ostavite rolat u frižideru da se ohladi i stegne bar nekoliko sati, a najbolje preko noći. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
ROLOVANA PAVLOVA Ledeni desert za vrele julske dane, klasik na drugačiji način
Ako volite Pavlovu tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)