GREŠKE KADA PRAVITE RIŽOTO Potkradu se i iskusnim domaćicama, a zato je gnjecav ili lošeg ukusa
Ako vam rižoto ispada bezukusan moguće je da pravite neku od navedenih greški.
1. Pogrešan pirinač
Prva greška kada pravite rižoto je kupovina pogrešnog pirinča. Izaberite karnaroli sa dužim zrnom, biće kremast i teže će da se prekuva.
2. Ispiranje vodom
Da bi rižoto ispao savršen treba da zadrži svoju lepljivu konzistenciju. Ako perete pirinač uklonićete skrob koji je ključan za dobijanje kremaste teksture.
3. Koristite puter
Bolje je da koristite ulje pri pripremi rižota, posebno u receptima sa morskim plodovima.
4. Predugo prženje
Pirinač pržite samo 1 minut u tiganju, ne duže od toga.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)