ŠNICLE U LIMUNOVOM SOSU Po receptu čuvenog kuvara Steve Karapandže, ukusa koji se pamti
Fenomenalno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 8 šnicli
- 60 g putera
- 1 dl belog vina
- 1 dl kisele pavlake
- 4 limuna
- 1 vezica peršuna
- so
- sveže mleveni biber
Priprema:
Tučkom za meso izlupajte šnicle. Posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno i ispecite na maslacu. Ostavite na toplom, a za to vreme pravite sos od limuna. Masnoći od prženja dodajte belo vino pa kuvajte nekoliko minuta.. Dodajte pavlaku i sok od dva limuna. Povežite sa malo brašna, pa posolite, pobiberite i umešajte sitno seckan peršun. Šnicle dekorišite kriškama limuna, pa prelijte limunovim sokom. Služite uz kuvani krompir. Prijatno!
Možda vas zanima:
KARMELIZOVANE ŠNICLE BOLJE OD KLASIČNIH Ova namirnica je glavni sastojak, a obožavaće cela porodica
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
PILETINA U ŠAFRANU Recept čuvenog kuvara Steve Karapandže za jelo koje se ne odbija
Sočno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.
KAČKAVALJ ŠNICLE SOČNIJE NEGO ONE KLASIČNE Obrok za pamćenje koji uspeva i početnicima
Šnicle na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
SOS OD BIBERA Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa, a uspeće BAŠ svima
Nije potrebno vremena ni truda za pripremu, a dodaće šmek svakom jelu, naša preporuka je da ga dodate bifteku.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
SKUVAJTE OVAKO GRAŠAK I BIĆETE ODUŠEVLJENI Ovi sastojci će dati popuno novi šmek
Ako i vi kuvate grašak na tradicionalni način, možda je vreme da probate potpuno novi.
KRILCA IZ RERNE Sočna i slasna, a meso se lepi za prste
Držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
RECEPT DANA: ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM Mirisna poslastica po baka Mirinom receptu, nema ko je ne voli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šumskim voćem ćete da obožavate.
Komentari (0)