ŠNICLE U LIMUNOVOM SOSU Po receptu čuvenog kuvara Steve Karapandže, ukusa koji se pamti
Fenomenalno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 8 šnicli
- 60 g putera
- 1 dl belog vina
- 1 dl kisele pavlake
- 4 limuna
- 1 vezica peršuna
- so
- sveže mleveni biber
Priprema:
Tučkom za meso izlupajte šnicle. Posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno i ispecite na maslacu. Ostavite na toplom, a za to vreme pravite sos od limuna. Masnoći od prženja dodajte belo vino pa kuvajte nekoliko minuta.. Dodajte pavlaku i sok od dva limuna. Povežite sa malo brašna, pa posolite, pobiberite i umešajte sitno seckan peršun. Šnicle dekorišite kriškama limuna, pa prelijte limunovim sokom. Služite uz kuvani krompir. Prijatno!
Možda vas zanima:
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE ZA PRAVE LJUBITELJE MESA Saftaste i mekane kao puter
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
POSNE LOVAČKE ŠNICLE Savršena kombinacija pečuraka, aromatičnog povrća i kremastog biljnog sosa
Harmonija različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja.
ČORBASTI PASULJ PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Gastronomski užitak u svakom zalogaju, nema mu ravnog
Recept čuvenog kuvara neće ostaviti ravnodušnim ni one izbirljive.
FAŠIRANE ŠNICLE PO RECEPTU ANE BEKUTE Iste kao one kafanske, a meso se lepi za prste
Pevačica Ana Bekuta će 6. i 7. septembra obeležiti 40 godina karijere veličanstvenim koncertima u Sava centru. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za faširane šnicle. Prave se brzo i lako, a upravo one su omiljene Aninim unucima Sonji i Branku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)