DOMAĆA GRANOLA Zdrava užina za pravo zadovoljstvo, ovakvu do sada niste jeli
Možete da služite za užinu ili doručak, zdrava i ukusna.
Potrebno je
- 3 šolje ovsenih pahuljica
- 1 šolja iseckanih orašastih plodova po izboru
- 3 kašike smeđeg šećera
- 3/4 kašičice mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1/4 kašičice soli
- 1/3 šolje meda
- 2 kašike ulja
- 1 šolja suvog voća po izboru
Priprema
Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Pek-papirom obložite pleh. Onda u velikoj posudi pomešajte pahuljice, orašaste plodove, šećer, cimet, đumbir i so. Zatim zagrejte med u ulje u šerpi na srednjoj temperaturi dok ne postane glatko. Preko pahuljica prelijte med i ulje i sve dobro promešajte. Sve sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 40 minuta s tim da promešate na svakih 10 minuta. Gotovo je kada dobije zlatnu boju. Na kraju, izvadite granolu iz rerne i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa u to dodajte suvo voće.
Možda vas zanima:
Umesto da dajete silne pare u radnji, napravite domaću ČOKOLADNU GRANOLU (VIDEO)
Kupovni hrskavi musli, koji deca obožavaju da jedu možete da napravite i sami kod kuće po receptu Nataše Denić koja stoji iza popularne Instagram strane pecetzivota.
Napravite FAMOZAN A ZDDRAV DORUČAK za svoju dragu osobu uz domaću ČOKOLADNU GRANOLU (video)
Ova čokoladna granola je savršen poklon za Dan zaljubljenih. Recept je superjednostavan za pripremu a možete koristiti bilo koju kombinaciju orašastih plodova i semenki koju imate pri ruci.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)