DOMAĆA GRANOLA Zdrava užina za pravo zadovoljstvo, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Možete da služite za užinu ili doručak, zdrava i ukusna.

granola
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 šolja iseckanih orašastih plodova po izboru
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 3/4 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/3 šolje meda
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja suvog voća po izboru

Priprema
Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Pek-papirom obložite pleh. Onda u velikoj posudi pomešajte pahuljice, orašaste plodove, šećer, cimet, đumbir i so. Zatim zagrejte med u ulje u šerpi na srednjoj temperaturi dok ne postane glatko. Preko pahuljica prelijte med i ulje i sve dobro promešajte. Sve sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 40 minuta s tim da promešate na svakih 10 minuta. Gotovo je kada dobije zlatnu boju. Na kraju, izvadite granolu iz rerne i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa u to dodajte suvo voće.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading