POSNE ŠPAGETE BOLONJEZE Italijanski delikates koji ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom, uživaćete
Ako volite špagete sa bolonjeze sosom, obožavaćete i njihovu posnu verziju.
Potrebno:
- 500 g špageta
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- komad praziluka
- mladi luk (po želji)
- 1 veća šargarepa
- 3 čena belog luka
- oko 120 g sojinih ljuspica
- 2 konzerve sitno seckanog paradajz pelata
- vlašac
- origano
- so
- biber
Priprema:
U šerpi na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte seckan crni luk, oko 2 do 3 minuta. Iseckajte praziluk, mladi luk i šargarepu, pa jedno po jedno dodajte u šerpu. Nakon što povrće malo omekša dodajte seckan beli luk. Pržite 30 ak sekundi, pa umešajte ljuspice od soje i začinite. Promešajte pa sipajte paradajz pelat. Dolijte vodu i krčkajte poklopljeno oko 45 minuta, uz povremeno mešanje. Skinite poklopac pa kuvajte još 10 ak minuta, da ispari tečnost. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Sos prelijte preko testenine. Dekorišite peršunom ili bosiljkom.
KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Aromatično jelo za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole meso.
ŠPAGETE KARBONARA Recept Suzane Jovanović za najukusnije jelo, prste da poližete
Suzana Jovanović već decenijama živi u skladnom braku sa Sašom Popovićem, a njene muzičke hitove publika rado peva. Upravo su ove špagete karbonara omiljene u njenoj porodici, ali i svima koji su probali ovo fenomenalno jelo.
NAJMEKŠE KNEDLE Caka da budu mekane i sočne je u ovome
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najmekšim knedlama.
NEODOLJIVI UŠTIPCI Sočni i slasni, po starom bakinom receptu
Slasni ušipci za pravo uživanje.
Komentari (0)