POSNE ŠPAGETE BOLONJEZE Italijanski delikates koji ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom, uživaćete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako volite špagete sa bolonjeze sosom, obožavaćete i njihovu posnu verziju.

posne špagete bolonjeze
Shutterstock

Potrebno:

  • 500 g špageta
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • komad praziluka
  • mladi luk (po želji)
  • 1 veća šargarepa
  • 3 čena belog luka
  • oko 120 g sojinih ljuspica
  • 2 konzerve sitno seckanog paradajz pelata
  • vlašac
  • origano
  • so
  • biber

Priprema:

U šerpi na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte seckan crni luk, oko 2 do 3 minuta. Iseckajte praziluk, mladi luk i šargarepu, pa jedno po jedno dodajte u šerpu. Nakon što povrće malo omekša dodajte seckan beli luk. Pržite 30 ak sekundi, pa umešajte ljuspice od soje i začinite. Promešajte pa sipajte paradajz pelat. Dolijte vodu i krčkajte poklopljeno oko 45 minuta, uz povremeno mešanje. Skinite poklopac pa kuvajte još 10 ak minuta, da ispari tečnost. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Sos prelijte preko testenine. Dekorišite peršunom ili bosiljkom.

Komentari (0)

Loading