POSNE ŠPAGETE BOLONJEZE Italijanski delikates koji ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom, uživaćete
Ako volite špagete sa bolonjeze sosom, obožavaćete i njihovu posnu verziju.

Potrebno:
- 500 g špageta
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- komad praziluka
- mladi luk (po želji)
- 1 veća šargarepa
- 3 čena belog luka
- oko 120 g sojinih ljuspica
- 2 konzerve sitno seckanog paradajz pelata
- vlašac
- origano
- so
- biber
Priprema:
U šerpi na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte seckan crni luk, oko 2 do 3 minuta. Iseckajte praziluk, mladi luk i šargarepu, pa jedno po jedno dodajte u šerpu. Nakon što povrće malo omekša dodajte seckan beli luk. Pržite 30 ak sekundi, pa umešajte ljuspice od soje i začinite. Promešajte pa sipajte paradajz pelat. Dolijte vodu i krčkajte poklopljeno oko 45 minuta, uz povremeno mešanje. Skinite poklopac pa kuvajte još 10 ak minuta, da ispari tečnost. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Sos prelijte preko testenine. Dekorišite peršunom ili bosiljkom.

SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

SLANA BULGUR SALATA Dodajte kao prilog uz jelo od povrća i mesa
Gotova za 2 minuta.

POSNE KINOA PALAČINKE Treba vam samo 2 sastojka, a biće vazdušaste i sočne
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNA GRBAVA PITA Budi nostalgiju na bakinu kuhinju, prste da poližete
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNI GRAŠAK NA VODI Ukusno jelo koje se pravi lako, za savršen ručak
Ukusno, zasitno jelo koje krepi organizam u trenu.
Komentari (0)