POSNE ŠPAGETE BOLONJEZE Italijanski delikates koji ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom, uživaćete
Ako volite špagete sa bolonjeze sosom, obožavaćete i njihovu posnu verziju.
Potrebno:
- 500 g špageta
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- komad praziluka
- mladi luk (po želji)
- 1 veća šargarepa
- 3 čena belog luka
- oko 120 g sojinih ljuspica
- 2 konzerve sitno seckanog paradajz pelata
- vlašac
- origano
- so
- biber
Priprema:
U šerpi na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte seckan crni luk, oko 2 do 3 minuta. Iseckajte praziluk, mladi luk i šargarepu, pa jedno po jedno dodajte u šerpu. Nakon što povrće malo omekša dodajte seckan beli luk. Pržite 30 ak sekundi, pa umešajte ljuspice od soje i začinite. Promešajte pa sipajte paradajz pelat. Dolijte vodu i krčkajte poklopljeno oko 45 minuta, uz povremeno mešanje. Skinite poklopac pa kuvajte još 10 ak minuta, da ispari tečnost. Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Sos prelijte preko testenine. Dekorišite peršunom ili bosiljkom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)