SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
Sastojci za 4 osobe:
- 200 g sitno iseckane dimljene slanine
- 400 g mlevenog junećeg mesa (može i svinjsko)
- litar paradajz-pirea
- 4 čena belog luka
- prstohvat soli
- prstohvat origana ili bosiljka
- biber (navrh noža)
- kašičica žutog šećera
- pakovanje taljatela
Priprema
Propržite slaninicu na vrelom ulju, da lepo porumeni, pa sipajte paradajz-pire i pustiti da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta. Onda dodajte sve začine i beli luk. Ostavite da se sve zajedno krčka oko 15 do 30 minuta. Što duže to bolje. Nakon slaninice propržite meso. Na kraju, dodajte sitno seckan beli luk i kašičicu šećera.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)