SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
Sastojci za 4 osobe:
- 200 g sitno iseckane dimljene slanine
- 400 g mlevenog junećeg mesa (može i svinjsko)
- litar paradajz-pirea
- 4 čena belog luka
- prstohvat soli
- prstohvat origana ili bosiljka
- biber (navrh noža)
- kašičica žutog šećera
- pakovanje taljatela
Priprema
Propržite slaninicu na vrelom ulju, da lepo porumeni, pa sipajte paradajz-pire i pustiti da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta. Onda dodajte sve začine i beli luk. Ostavite da se sve zajedno krčka oko 15 do 30 minuta. Što duže to bolje. Nakon slaninice propržite meso. Na kraju, dodajte sitno seckan beli luk i kašičicu šećera.
POTAŽ OD BATATA Greje dušu i telo tokom zimskih dana, kremastoj teksuri je teško odoleti
Pospite svežim peršunom i hrskavom slaninom i dobićete supu koja će se pamtiti...
BRIOŠ HLEB Brzo ga umesite i zadivite goste, ukus je zaista neprevaziđen
Savršen za praznike...
SLAVSKA PITA SA KROMPIROM Svi je prave za Svetog Nikolu, gosti će se grabiti oko nje na stolu
Vrlo je ukusna, a pravi se i u posnoj varijanti.
ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
Komentari (0)