PITA SA JABUKAMA NA VODI Po receptu starom tri decenije, a ukusa koji priča priče
Sočna i preukusna, pravićete i danima kada nije post.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- 1 kg jabuka
- 200 mililitara kisele vode
- 1 puna kašika meda
- Po želji suvo grožđe, cimet, orasi…
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite na 5 mesta po 3 kore za pitu, pa ih razlistajte tako da svaki list bude odvojeno. Oljuštite pa izrendajte jabuke na krupno. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu sa medom, da se sastojci sjedine. Premažite prvu koru pa preko stavite drugu. Premažite pa stavite treću. Premažite pa obilno nanesite jabuke. Urolajte pa prebacite na pleh, obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak dok ne dobijete 5 rolata. Poprskajte mešavinom vode i meda. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Gotovu pitu izvadite i prekrijte krpom. Ostavite da odmori i omekša. Pospite šećerom u prahu, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Klasik bez premca u aromatičnom spoju voća sa testom
Čuvenu američku pitu možete da napravite i sa višnjama ili drugim voćem, ali najpoznatija je upravo, ova, sa jabukama.
POSNA PITA SA JABUKAMA OD GOTOBIH KORA Idealna za početnike, a svi će vam tražiti recept
Ukusna i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
PITA SA JABUKAMA Posna na vodi, a neodoljivo hrskava i sočna
Želite da napravite nešeto slatko ali postite na vodi? Imamo rešenje. Napravite ovu preukusnu pitu sa jabukama. Hrskave kore i sočni nadev, bićete oduševljeni.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)