AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Klasik bez premca u aromatičnom spoju voća sa testom
Čuvenu američku pitu možete da napravite i sa višnjama ili drugim voćem, ali najpoznatija je upravo, ova, sa jabukama.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 225 g hladnog putera
- 100 ml hladne vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 8 jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašika soka od limuna
- 3 kašike gustina ili brašna
- 1 kašičica začina (cimet, muskatni oraščić, mleveni đumbir)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter, vodu, šećer i so. Rukom zamesite testo. Zatim ga podelite na dva dela. Umotajte u providnu foliju i ostavite dva sata u frižideru. U drugoj posudi pomešajte jabuke, šećer, limunov sok, brašno i začine. Polovinu testa razvijte oklagijom pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Izlijte fil preko, iseckajte kockice putera pa preko prebacite drugu polovinu testa. Pecite pitu sa jabukama oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 170 stepeni i pecite još 40 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Tradicionalni recept za poslasticu koja se naprosto voli
Hrskavo testo u spoju sa voćem, ukusa koji priča priče.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Sočna poslastica mekana kao duša, za prave sladokusce
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKU PITU Kada je jednom probate, odmah ćete zaboraviti na onu našu klasičnu, preukusna je
Iako se njeno postojanje spominje još pre vremena kolonizacije Amerike, ona je poznata kao tipična američka poslastica. Kombinacija testa i jabuke daće ukusan voćni desert.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)