AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Klasik bez premca u aromatičnom spoju voća sa testom

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Čuvenu američku pitu možete da napravite i sa višnjama ili drugim voćem, ali najpoznatija je upravo, ova, sa jabukama.

američka pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 300 g brašna
  •  225 g hladnog putera 
  • 100 ml hladne vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli 

Za fil:

  • 8 jabuka 
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 3 kašike gustina ili brašna
  • 1 kašičica začina (cimet, muskatni oraščić, mleveni đumbir)

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter, vodu, šećer i so.  Rukom zamesite testo. Zatim ga podelite na dva dela. Umotajte u providnu foliju i ostavite dva sata u frižideru. U drugoj posudi pomešajte jabuke, šećer, limunov sok, brašno i začine. Polovinu testa razvijte oklagijom pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Izlijte fil preko, iseckajte kockice putera pa preko prebacite drugu polovinu testa. Pecite pitu sa jabukama oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 170 stepeni i pecite još 40 minuta. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading