ZAŠTO SU ŠLJIVE TOLIKO ZDRAVE? Najbolje je da ih jedete svakodnevno, a posebno ako imate ovu bolest
Konzumiranje šljiva svaki dan može da doprinese brojnim benefitima po zdravlje
Šljiva je voće koje sadrži vitamin C, vitamin B6, bakar, vitamin B2, vitamin B3, vitamin K, magnezijum, gvožđe, kalcijum.
Krvni pritisak i zdravlje srca
Sprečiće koagulaciju trombocita koja dovodi do ateroskleroze i drugih bolesti srca.
Nizak glikemijski indeks
Smanjićete rizik od dijabetesa tipa 2. Konzumiranje šljive može da smanji nivo glukoze u krvi, zbog sastojka lutein. Flavonoidi u šljivama će da smanje rizik od otpornosti na insulin.
Pomaže probavi
Niskokalorično voće prvi je izbor kod konstipacije, tj.zatvora.
Uticaće na gustoću kostiju
Ako budete konzumirali oko 100 grama suvih šljiva na dan u periodu od tri meseca možete značajno da povećate markeri u krvi. Ovi markeri su pokazatelj povećanja gustoće kostiju.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)