ČIA PUDING SA KOKOSOM Zdravi desert zasladiće vas u momentu, ukusa koji se pamti
Fenomenalan desert za sve one koji žele da povedu računa o ishrani.
Potrebno je
Prvi sloj:
- 1 šolja mekih ovsenih pahuljica
- 2/3 šolje kokosa
- 200 ml gustog kokosovog mleka
- 1 puna kašika putera od lešnika (može i od kikirikija ili badema)
- malo vanile - opciono
- 2 pune kašike meda
Drugi sloj:
- 200 ml gustog kokosovovog mleka
- 8 punih kašika čia semenki
- 1 puna kašika meda
Priprema:
Stavite u blender ovsene pahuljice i kokos pa izblendajte dok ne postane sitno i ujednačeno. Sipajte mleko, vanilu, puter od lešnika i med. Mutite još malo, pa rasporedite u čaše. Zasebno pomešajte kokosovo mleko, čia semenke i med. Nanesite preko prvog sloja pa ostavite bar 15 minuta u frižideru. Pospite malo kokosa pa dekorišite puding sa voćem po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.
PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.
BRZI PUDING OD SAMO 2 SASTOJKA Ukusan kao da ste se trudili satima, zato najbolje stavite odmah duplu meru
Pravi se brzo i lako, a pojede očas posla.
ČOKO ORANŽ PUDING Fenomenalni desert koji se smaže za tren oka, a uspeva i početnicima
Kremasti desert za sve prilike, otopićete se od miline.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)