ČIA PUDING SA KOKOSOM Zdravi desert zasladiće vas u momentu, ukusa koji se pamti
Fenomenalan desert za sve one koji žele da povedu računa o ishrani.
Potrebno je
Prvi sloj:
- 1 šolja mekih ovsenih pahuljica
- 2/3 šolje kokosa
- 200 ml gustog kokosovog mleka
- 1 puna kašika putera od lešnika (može i od kikirikija ili badema)
- malo vanile - opciono
- 2 pune kašike meda
Drugi sloj:
- 200 ml gustog kokosovovog mleka
- 8 punih kašika čia semenki
- 1 puna kašika meda
Priprema:
Stavite u blender ovsene pahuljice i kokos pa izblendajte dok ne postane sitno i ujednačeno. Sipajte mleko, vanilu, puter od lešnika i med. Mutite još malo, pa rasporedite u čaše. Zasebno pomešajte kokosovo mleko, čia semenke i med. Nanesite preko prvog sloja pa ostavite bar 15 minuta u frižideru. Pospite malo kokosa pa dekorišite puding sa voćem po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOKOS PUDING KREMASTIJI OD ONOG KLASIČNOG Topi se u ustima, a vraća u dane letovanja
Fenomenalan desert pravi se lako, a otopićete se od miline.
KEŠKUL Čuveni turski puding se topi u ustima, pravo osveženje za vrele dane
Fenomenalni desert sa kokosom, za prave sladokusce.
PUDING OD KOKOSA Letnji desert koji govori 100 jezika, a miriše na more
Preukusni desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće ga svi sladokusci.
BRZI PUDING OD BANANE I ROGAČA Preukusan i zdrav, pravićete stalno
Drugačiji puding koji se pravi brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)