VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Potrebno je
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 400 g svežeg sira
- 1 kesica vanilinog šećera
- 6 kašika šećera
- 1 veliko pakovanje piškota
- 3 dcl mleka za kapućino
- 1 kesica kapućina
- 40 g čokolade
Priprema
Skuvajte pudinge u litri mleka, pa ostavite sa strane da se prohlade. Zasebno umutite šlag. U trećoj posudi umutite sir sa šećerima. Šlag i smesu sa sirom dodajte u prohlađeni puding pa sve umutite. Skuvajte kafu, pa u nju umačite piškote. Dno kalupa obložite piškotama. Preko njih rasporedite 2/3 kreme. Poređajte piškote umočene u kapućino. Premažite odozgo ostatak kreme. Pospite tiramisu rendanom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
AUSTRIJSKI TIRAMISU Sočan i mekan, a ovo voće mu daje posebnu draž, po receptu bez premca
Fenomenalan kolač na drugačiji način, za prave ljubitelje slatkog.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)