BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno vam je:

Za biskvit

  • 4 jaja
  • 4 kašike glatkog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca


Za fil

  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno s praškom za pecivo. Maslac i čokoladu otopite na pari. Potom odvojite belanca od žumanaca. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa im dodajte maslac sa čokoladom. Dobro promešajte pa umešajte brašno s praškom za pecivo. U odvojenoj posudi umutite šne od belanaca pa ga pažljivo dodajte u čokoladnu smesu. Kalup obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte smesu. Pecite biskvit oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu sitno iseckajte pa zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Prelijte pavlaku preko čokolade pa promešajte. Proverite viljuškom da li je pečeno pa prelijte toplim filom. Pustite da se torta prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading