BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno vam je:
Za biskvit
- 4 jaja
- 4 kašike glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g šećera
- 200 g maslaca
Za fil
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno s praškom za pecivo. Maslac i čokoladu otopite na pari. Potom odvojite belanca od žumanaca. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, pa im dodajte maslac sa čokoladom. Dobro promešajte pa umešajte brašno s praškom za pecivo. U odvojenoj posudi umutite šne od belanaca pa ga pažljivo dodajte u čokoladnu smesu. Kalup obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte smesu. Pecite biskvit oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu sitno iseckajte pa zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Prelijte pavlaku preko čokolade pa promešajte. Proverite viljuškom da li je pečeno pa prelijte toplim filom. Pustite da se torta prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)