NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Poslastica od samo 2 sastojka koja budi sva čula

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Čokoladna poslastica koja se topi u ustima, a uspeva svima.

torta kraljice natalije
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jajeta
  • 160 g  čokolade

Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca i belanca, pri čemu ćete belanca staviti u frižider, da budu hladna dok ne krenete sa njihovom pripremom. Razlomite čokoladu, pa je otopite na pari (na oko 60 stepeni). U velikoj činiji umutite žumanca u gustu penu. Kada se ohladi, dodajte žumanca i umutite ih u čokoladi. Dodajte umućena belanca kako bi smesa ostala prozračna. Okrugli kalup za tortu obložite pek-papirom, pa izlijte testo. Pecite na 170 stepeni do 40 minuta. Kada je gotovo, ostavite tortu da se ohladi. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading