NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Poslastica od samo 2 sastojka koja budi sva čula
Čokoladna poslastica koja se topi u ustima, a uspeva svima.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 160 g čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca i belanca, pri čemu ćete belanca staviti u frižider, da budu hladna dok ne krenete sa njihovom pripremom. Razlomite čokoladu, pa je otopite na pari (na oko 60 stepeni). U velikoj činiji umutite žumanca u gustu penu. Kada se ohladi, dodajte žumanca i umutite ih u čokoladi. Dodajte umućena belanca kako bi smesa ostala prozračna. Okrugli kalup za tortu obložite pek-papirom, pa izlijte testo. Pecite na 170 stepeni do 40 minuta. Kada je gotovo, ostavite tortu da se ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)