ČOKOLADNI KOLAČ SA SLATKOM PAVLAKOM Kremasti desert koji se topi u ustima, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu
Neodoljivo kremast, popraviće vam dan u trenu.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 170 g brašna
- 2 kašike kakaa
- 120 g maslaca
- 200 ml. slatke pavlake
- 1 mlečna čokolada
- 1 prašak za pecivo
- 200 g kisele pavlake
- 100 g šećera
- 50 ml vrele vode za kakao
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dodajte otopljeni puter. Zasebno pomešajte kakao sa vrelom vodom. Kad se dobro sjedini, dodajte u testo. Dodajte kiselu pavlaku pa polako sjedinite, da smesa postane kompaktna. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi. Zasebno, umutite slatku pavlaku pa nanesite preko kolača. Čokoladu otopite na pari da dobijete glazuru. Prelijte preko deserta čokoladnu glazuru. Ostavite 2 sata u frižideru. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI I MEKANI ČOKOLADNI KOLAČ Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Jednostavan desert skupog ukusa raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)