ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.

čokoladni kolač sa džemom i lešnicima
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 300 g džema od šljiva
  • 150 g mlevenih lešnika 
  • 400 pšeničnog griza
  • 300 ml mleka
  • 100 g rastopljenog putera 
  • prašak za pecivo
  • kesica vanilin šećera 

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • voda

Za premazivanje

  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima, pa dodajte mleko, puter i džem. Pomešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu. Sjedinite mlevene lešnike, griz i prašak za pecivo pa umešajte u smesu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite kolač oko 40 minuta, u rernu zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading