ČIZKEJK SA KAFOM Aromatični desert za prave sladokusce, podseća na tiramisu, a opet drugačiji

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert sa kafom osvojiće vas od prvog zalogaja.

čizkejk sa kafom
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g keksa
  • 100 g putera
  • 700 g krem sira
  • 4 kašike instat kafe 
  • 4 kašike vrele vode
  • 250 ml jogurta
  • 3 jaja 
  • 150 g šećera
  • 2 kašike gustina 

Priprema

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U blender stavite keks pa dodajte otopljeni puter i sve dobro izblendajte. U kalup  obložen pek papirom izlijte smesu, pa je čašom dobro utisnite. U jednoj posudi umutite krem sir, kafu, jogurt, jaje, šećer i gustin. Sipajte pripremljenu smesu preko kore.  U jedan četvrtasti pleh sipajte oko pola litra hladne vode i stavite na dno rerne. Kolač u kalupu stavite na drugu rešetku na sredini rerne pa zatvorite vrata. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagejanoj na 170 stepeni. Pečeni kolač pospite kakao prahom. Bon appetit! 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading