TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
Potrebno je
Za podlogu:
- 200 g kakao keksa
- 130 g crne čokolade
- 100 ml mleka
Za krem:
- 500 g neslanog krem sira
- 4 žumanca
- 140 g šećera
- 200 g svežeg sira
- 50 ml mleka
- 80 g šećera u prahu
- 8 g želatina
- prsothvat kakao praha
Za ukrašavanje:
- 200 ml espreso kafe
- 8 piškota
Priprema
Želatin potopite u malo vode, pa ga stavite u vrelo mleko i ostavite 10 minuta. Čokoladu otopite sa mlekom na pari. Mleveni keks dodajte u činiju sa čokoladom. Promešajte pa izlijte u okrugli kalup obložen pek papirom. Poravnajte i stavite pola sata u frižider. Šećer zagrejte sa vodom pa time prelijte umućena žumanca. Mutite pa kad se krem prohladi, umešajte sireve, šećer i umutite. Dodajte želatin pa opet umutite. Preko podloge sipajte polovinu krema. Zatim izravnajte pa naređajte piškote natopljene kafom. Preko dodajte ostatak krema. Sve izravnajte. Ostavite dva do tri sata u frižideru. Prohlađeni čizkejk pospite kakaom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)