BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 125 g margarina
- 80 ml soka od pomorandže
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g margarina
- 250 g mlečne čokolade
- 4 banane
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite mleveni keks, šećer u prahu, margarin i sok od pomorandže. Smesu izlijte u kalup. Iseckajte banane pa ih poređajte preko podloge. Zasebno umutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu sa margarinom, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Mikserom sve sjedinite pa nanesite preko banane. Dekorišite po želji. Ostavite tart dva sata u frižideru da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TART SA BELOM ČOKOLADOM Pravi se maltene sam, a polovina nestane dok trepnete
Kremast i lagan, prste da poližete.
NATAŠIN TART SA BELOM ČOKOLADOM BUDI SVA ČULA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Napravite ovaj kremasti desert po receptu Nataše Veselinović iz Kragujevca
MALINA TART BUDI SVA ČULA Pravo voćno osveženje savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Mirisan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BANANA TART Savršena kombinacija sočnog biskvita, slatkog karamel fila i bogatog krema
Kremast i osvežavajući, bićete oduševljeni ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)