NAJMEKŠI MEDENJACI Poslastica koju vole sve generacije se lako sprema, raj je za sva čula
Recept za najmekše medenjake

Medenjaci meki poput jastučeta biće vam omiljeni desert tokom praznika.
Možda vas zanima:

MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.

MEDENJACI Starinski slatkiš po baka Ljljinom receptu, ukusa koji priča priče
Savršen desert, za prave ljubitelje meda.

DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete
Slatki i mekani, poješće se odmah.

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
Sastojci:
- 540 g brašna
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica sode bikarbone
- ¾ kašičice mlevenog cimeta
- ½ kašičice mlevenih karanfilića
- ¼ kašičice soli
- 180 g putera ili margarina, omekšanog
- 240 g šećera + još 2 kašike
- 1 veliko jaje
- 60 g meda
- 1 kašika vode
Priprema:
Za ove medenjake zagrejte rernu na 175 stepeni C. Stavite 2 kašike šećera u posudu i stavite na stranu. U činiju prosejte brašno, đumbir, sodu bikarbonu, cimet, karanfilić i so. Umutite puter i preostali šećer u posebnoj posudi mikserom, dok ne postan pahuljasto. Umutite jaje, pa umešajte med i vodu.
Prosejane sastojke postepeno mešajte u mešavinu sa medom, dok se dobro ne sjedine. Pobrašnjenim rukama oblikujte 24 loptice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u šećer koji ste odvojili. Stavite medenjake na tepsiju obloženu papirom za pečenje u razmaku od 5 cm.
Pecite u zagrejanoj rerni 8 do 10 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade na plehu 5 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Bonus video:

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)