NAJMEKŠI MEDENJACI Poslastica koju vole sve generacije se lako sprema, raj je za sva čula
Recept za najmekše medenjake
Medenjaci meki poput jastučeta biće vam omiljeni desert tokom praznika.
Sastojci:
- 540 g brašna
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica sode bikarbone
- ¾ kašičice mlevenog cimeta
- ½ kašičice mlevenih karanfilića
- ¼ kašičice soli
- 180 g putera ili margarina, omekšanog
- 240 g šećera + još 2 kašike
- 1 veliko jaje
- 60 g meda
- 1 kašika vode
Priprema:
Za ove medenjake zagrejte rernu na 175 stepeni C. Stavite 2 kašike šećera u posudu i stavite na stranu. U činiju prosejte brašno, đumbir, sodu bikarbonu, cimet, karanfilić i so. Umutite puter i preostali šećer u posebnoj posudi mikserom, dok ne postan pahuljasto. Umutite jaje, pa umešajte med i vodu.
Prosejane sastojke postepeno mešajte u mešavinu sa medom, dok se dobro ne sjedine. Pobrašnjenim rukama oblikujte 24 loptice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u šećer koji ste odvojili. Stavite medenjake na tepsiju obloženu papirom za pečenje u razmaku od 5 cm.
Pecite u zagrejanoj rerni 8 do 10 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite ih da se ohlade na plehu 5 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Bonus video:
Možda vas zanima:
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
MEDENJACI Starinski slatkiš po baka Ljljinom receptu, ukusa koji priča priče
Savršen desert, za prave ljubitelje meda.
DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete
Slatki i mekani, poješće se odmah.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)