OČARAVAJUĆI KOLAČ SA MAKOM Slatkiš bez mane koji uspeva i početnicima
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 200 g maka
- 4 kašike griza
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 1 vanilin šećer
- par kašika šećera
- kašika arome vanile
- 600 ml mleka
Za ganaš:
- 150 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Sipajte u šerpu mak, griz, mleko i vanilin šećer pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte šečera po ukusu. Zgusnutoj smesi dodajte puter sobne temperature. Mešajte sve dok se puter ne otopi. Zatim dodajte keks. Promešajte da se svi sastojci dobro sjedine. Preručite smesu u kalup pa stavite u frižider. Za to vreme otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte pa ostavite u frižideru nekoliko sati. Dekorišite po ukusu, secite i služite. Bon appetit!

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)