STARINSKE VANILICE Neodoljivi sitni kolači savršeni za svaki svečanost

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Slatkiš bez mane. po starom receptu.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g masti
  • 3 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1/2 limuna - sok
  • 1 limun - kora
  • 450 g brašna
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g džema od šljiva

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mast umutite sa 3 kašike šećera, jednim celim jajetom i jednim žumancetom, sokom od polovine limuna i narendanom korom od jednog limuna. Potom dodajte brašno i zamesite testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo. Vanilice vadite modlom pa ih ređajte na pleh. Pecite sve dok ne porumene, pa ostavite da se prohlade. Zasebno pomešajte vanilin šećer sa prah šećerom. Premažite džemom jednu vanilicu pa je preklopite drugom vanilicom. Valjajte u smesu šećera. Prijatno!

@moja.trpeza Kako pripremiti savršen posni pasulj Sastojci: 300g pasulja 200g šargarepe 100g crnog luka 100g praziluka 150ml paradajz sosa So, biber Ulje 1 kašičica sode bikarbone Priprema: 1. Pasulj skuvajte u prvoj vodi da se dobro opere, a zatim prebacite u drugu vodu sa kašičicom sode bikarbone i kuvajte dok ne omekša. 2. U međuvremenu, sitno iseckajte šargarepu, crni luk i praziluk, pa ih dinstajte na ulju dok ne omekšaju. 3. Dodajte "paradajz sos,so i Biber" i dinstajte još nekoliko minuta. 4. Kada je pasulj skuvan, procedite ga i prebacite u posudu za serviranje, pa prelijte umakom od povrća. 5. Poslužite i uživajte u savršenom posnom pasulju! Ovaj skraćeni recept je brz i jednostavan za pripremu. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #fyp #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading