VANILICE SA JOGURTOM Starinski slatkiš idealan za slavsku trpezu, po receptu teta Jele
U sočnom spoju sa jogurtom, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE VANILICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad slađe i ukusnije
Prave se lako, a smažu brzo.

SRCE VANILICE Iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih sa neodoljivim kolačićima
Neodoljivi kolači nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima

BAKA DANA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJLEPŠE VANILICE Pojedu se u jednom zalogaju, a zamirisaće cela kuća
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
- 20 kašika masti
- 14 kašika šećera
- 360 ml jogurta
- po potrebi brašna
- 1 limun, narendana kora
- nekoliko kašika džema
- 120 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite mast i šećer, sve dok smesa ne postane bela i penasta. Sipajte jogurt i narendanu koru limuna pa zamesite, uz dodavanje brašna sve dok ne dobijete srednje tvrdo testo, koje se ne lepi. Na pobrašnjenoj površini razvijte testo na debljinu 1 cm pa vadite krugove modlom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon što se prohlade spojite premažite džemom i spojite vanilice. Pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)