HRONO KNEDLE SA GRIZOM Mekane i sočne, a pomeraju granice dobrog ukusa
Sočne i ukusne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g batat krompira
- 1 žumance
- 200 g raženog brašna
- 3 kašike ulja
- oko 300-400 g šljiva
- 3-4 kašike agave
Za posipanje:
- proseni griz
- kokos
- rogač
- malo cimeta
Priprema:
Obarite krompir u ljusci, pa nakon što omekša prelijte ga hladnom vodom pa oljuštite. Viljuškom dobro izgnječite da dobijete kremastu smesu sličnu pireu. Umešajte žumance, malo soli, prosejano brašno, ulje i agavu. Zatim dobro umesite knedle mikserom sa nastavcima za testo.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)