HRONO KNEDLE SA GRIZOM Mekane i sočne, a pomeraju granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Sočne i ukusne, najbolje odmah stavite duplu meru.

knedle sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g batat krompira
  • 1 žumance
  • 200 g raženog brašna 
  • 3 kašike ulja
  • oko 300-400 g šljiva
  • 3-4 kašike agave

Za posipanje:

  • proseni griz
  • kokos
  • rogač
  • malo cimeta

Priprema:

Obarite krompir u ljusci, pa nakon što omekša prelijte ga hladnom vodom pa oljuštite. Viljuškom dobro izgnječite da dobijete kremastu smesu sličnu pireu. Umešajte žumance, malo soli, prosejano brašno, ulje i agavu. Zatim dobro umesite knedle mikserom sa nastavcima za testo. 

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading