HRONO KNEDLE SA GRIZOM Mekane i sočne, a pomeraju granice dobrog ukusa
Sočne i ukusne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g batat krompira
- 1 žumance
- 200 g raženog brašna
- 3 kašike ulja
- oko 300-400 g šljiva
- 3-4 kašike agave
Za posipanje:
- proseni griz
- kokos
- rogač
- malo cimeta
Priprema:
Obarite krompir u ljusci, pa nakon što omekša prelijte ga hladnom vodom pa oljuštite. Viljuškom dobro izgnječite da dobijete kremastu smesu sličnu pireu. Umešajte žumance, malo soli, prosejano brašno, ulje i agavu. Zatim dobro umesite knedle mikserom sa nastavcima za testo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)