DOMAĆA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica koja budi nostalgiju na detinjstvo, a odlično ide uz kafu ili čaj
Služite toplu ili hladnu.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 600 g višanja
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 3 kašike griza
- 100 ml ulja
- 100 ml mineralne vode
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite višnje pa ih ocedite od viška tečnosti. U jednoj posudi pomešajte višnje sa šećerima i grizom.Stavite jednu koru pa je premažite uljem i pospite mineralnom vodom.Preko nanesite drugu koru pa ponovite postupak. Zatim rasporedite deo smese sa višnjama pa urolajte i prebacite u obložen pleh. Ponovljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Onda pitu premažite sa malo ulja i mineralne vode. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne postane zlatno smeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Pospite pitu sa višnjama šećerom.
Možda vas zanima:
BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila
Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.
STARINSKA PITA SA VIŠNJAMA I LEBLEBIJAMA Gotova očas posla, a oduzima dah i mirisom i ukusom
Sočna i mirisna, a po ukusu joj nema ravne.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)