Potrebno je:
- 500g mlevenog mesa
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- so i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
Za sos:
- 1 konzerva paradajz pelata (oko 400g)
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šargarepa, sitno iseckana
- 1 šolja bujona (pileći ili povrćni)
- so, biber, suvi začin, šećer (po ukusu)
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi, pomešajte mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, jaje, prezle, so i biber. Onda dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine i rukama oblikujtemale ćufte. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri pa pržite ćufte sa svih strana. Potom ih izvadite i ostavite na ubrusu da se ocede od viška masnoće. Onda propržite sitno seckan crni i beli luk, kao i šargarepu.Kad omekšaju dodajte bujon, so, biber, šećer, suvi začin i paradajz pelat. Sos kuvajte oko 15 do 20 minuta na srednje niskoj vatri, sve dok ne dobije gustinu. Onda vratite
Komentari (0)