OČARAVAJUĆA NAPOLITANA Nepečena troslojna poslastica koja budi sva čula

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

napolitana torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za podlogu:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 120 g otopljenog maslaca
  • 3 kašike mleka

Za čokoladni sloj:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera u prahu

Za sloj od jagode:

  • 300 g jagode
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica želatina
  • 100 ml vode
  • 200 ml slatke pavlake

Za beli sloj:

  • 200 g maskarponea
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica vanilinog šećera
  •  200 ml slatke pavlake

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim maslacem, pa dodajte mleko. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ostavite u frižideru. Zagrejte slatku pavlaku, pa skinite sa šporeta i dodajte polomljenu čokoladu. Onda mešajte dok se ne otopi. Dodajte šećer u prahu.Prohlađeni fil sipajte preko podloge, pa ostavite u frižideru da se stegne. Jagode skuvajte sa šećerom i vodom dok ne omekšaju. Zatim ih usitnite štapnim mikserom, pa dodajte želatin i dobro promešajte. Nakon što se prohladi dodajte umućenu slatku pavlaku. Ostavite u frižideru. Krem sir umutite sa šećerima, pa polako dodajte umućenu slatku pavlaku. Nanesite preko sloja od jagoda.Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading