OČARAVAJUĆA NAPOLITANA Nepečena troslojna poslastica koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 120 g otopljenog maslaca
- 3 kašike mleka
Za čokoladni sloj:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera u prahu
Za sloj od jagode:
- 300 g jagode
- 2 kašike šećera
- 1 kesica želatina
- 100 ml vode
- 200 ml slatke pavlake
Za beli sloj:
- 200 g maskarponea
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim maslacem, pa dodajte mleko. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ostavite u frižideru. Zagrejte slatku pavlaku, pa skinite sa šporeta i dodajte polomljenu čokoladu. Onda mešajte dok se ne otopi. Dodajte šećer u prahu.Prohlađeni fil sipajte preko podloge, pa ostavite u frižideru da se stegne. Jagode skuvajte sa šećerom i vodom dok ne omekšaju. Zatim ih usitnite štapnim mikserom, pa dodajte želatin i dobro promešajte. Nakon što se prohladi dodajte umućenu slatku pavlaku. Ostavite u frižideru. Krem sir umutite sa šećerima, pa polako dodajte umućenu slatku pavlaku. Nanesite preko sloja od jagoda.Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)