DOMAĆA BAJADERA Jednostavna, a preukusna, razgrabiće se brzinom svetlosti

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Kolač bez kog je nezamisliva slavska trpeza, ukusa koji se pamti.

bajadera
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 g čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g mlevenog keksa
  • 400 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 ml vode

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema

Na ringlu u šerpu stavite šećer i vodu da prokuvaju, do gustine meda. Zatim skinite s ringle i dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne otopi, pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro sjedinite smesu. Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte čokoladni deo pa ravnomerno rasporedite. Preko njega dodajte svetli deo pa poravnajte. Na pari otopite čokoladu s uljem da dobijete glazuru. Preko svetlog dela u plehu prelijte čokoladnu glazuru. Pustite da se bajadera stegne, pa je secite na štanglice.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading