BAJADERA TORTA Savršenstvo ukusa u poslastici koju nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

Potrebno je:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g šećera u prahu
- 2 dl soka od narandže
- 200 g putera
- 50 g čokolade za kuvanje
Za prvi fil:
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 300 g keksa
- 2 dl soka od narandže
Za drugi fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
- 2 dl mleka
- 2 šlaga
Priprema:
Pomešajte mleveni keks sa sokom od pomorandže. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte natopljen keks i otopljenu čokoladu. Dobro promešajte. 8 dl mleka zakuvajte u šerpi dok ne proključa. Umutite ostatak mleka sa praškom za puding i brašnom. Dodajte u ključalo meko, i kuvajte, sve dok se ne zgusne, na umerenoj temperaturi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu i mešajte. Ključalim mlekom poparite mlevene orahe. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte poparene orahe i dobro izmešajte. Nanesite smesu na poslužavnik i ravnomerno rasporedite. Preko nanesite fil, pa prekrijte natopljenim keksom. Premažite prvim filom. Napravite šlag pa njime premažite celu tortu.
Možda vas zanima:

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)