BAJADERA TORTA Savršenstvo ukusa u poslastici koju nećete moći da prestanete da jedete

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

bajadera torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 125 g šećera u prahu
  • 2 dl soka od narandže
  • 200 g putera
  • 50 g čokolade za kuvanje

Za prvi fil:

  • 1 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 5 kašika brašna
  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g keksa
  • 2 dl soka od narandže

Za drugi fil:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 125 g putera
  • 125 g šećera u prahu
  • 2 dl mleka
  • 2 šlaga

Priprema:

Pomešajte mleveni keks sa sokom od pomorandže. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte natopljen keks i otopljenu čokoladu. Dobro promešajte. 8 dl mleka zakuvajte u šerpi dok ne proključa. Umutite ostatak mleka sa praškom za puding i brašnom. Dodajte u ključalo meko, i kuvajte, sve dok se ne zgusne, na umerenoj temperaturi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu i mešajte. Ključalim mlekom poparite mlevene orahe. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte poparene orahe i dobro izmešajte. Nanesite smesu na poslužavnik i ravnomerno rasporedite. Preko nanesite fil, pa prekrijte natopljenim keksom. Premažite prvim filom. Napravite šlag pa njime premažite celu tortu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading