BAJADERA TORTA Savršenstvo ukusa u poslastici koju nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g šećera u prahu
- 2 dl soka od narandže
- 200 g putera
- 50 g čokolade za kuvanje
Za prvi fil:
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 300 g keksa
- 2 dl soka od narandže
Za drugi fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
- 2 dl mleka
- 2 šlaga
Priprema:
Pomešajte mleveni keks sa sokom od pomorandže. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte natopljen keks i otopljenu čokoladu. Dobro promešajte. 8 dl mleka zakuvajte u šerpi dok ne proključa. Umutite ostatak mleka sa praškom za puding i brašnom. Dodajte u ključalo meko, i kuvajte, sve dok se ne zgusne, na umerenoj temperaturi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu i mešajte. Ključalim mlekom poparite mlevene orahe. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte poparene orahe i dobro izmešajte. Nanesite smesu na poslužavnik i ravnomerno rasporedite. Preko nanesite fil, pa prekrijte natopljenim keksom. Premažite prvim filom. Napravite šlag pa njime premažite celu tortu.
Možda vas zanima:
BAJADERA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Bogata i kremasta, prste da poližete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)