BAJADERA TORTA Savršenstvo ukusa u poslastici koju nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g šećera u prahu
- 2 dl soka od narandže
- 200 g putera
- 50 g čokolade za kuvanje
Za prvi fil:
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 300 g keksa
- 2 dl soka od narandže
Za drugi fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
- 2 dl mleka
- 2 šlaga
Priprema:
Pomešajte mleveni keks sa sokom od pomorandže. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte natopljen keks i otopljenu čokoladu. Dobro promešajte. 8 dl mleka zakuvajte u šerpi dok ne proključa. Umutite ostatak mleka sa praškom za puding i brašnom. Dodajte u ključalo meko, i kuvajte, sve dok se ne zgusne, na umerenoj temperaturi. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu i mešajte. Ključalim mlekom poparite mlevene orahe. Zasebno umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte poparene orahe i dobro izmešajte. Nanesite smesu na poslužavnik i ravnomerno rasporedite. Preko nanesite fil, pa prekrijte natopljenim keksom. Premažite prvim filom. Napravite šlag pa njime premažite celu tortu.
Možda vas zanima:
BAJADERA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Bogata i kremasta, prste da poližete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)