ŠTRUDLA SA VANILOM I MALINOM Mirisna poslastica koja budi sva čula, razgrabiće se brzinom svetlosti
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 2 kesice pudinga sa ukusom vanile
- 125 g margarina
- 1/2 l mleka
- 250 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 3 jajeta
- 9 kašike griza
- 300 g malina
- 15 kašika šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte puding od vanile u pola litre mleka sa 6 kašika šećera. Onda dodajte margarin i sve umutite. U zasebnoj posudi umutite 3 jajeta sa 9 kašika šećera, pa dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Sjedinite sve dobro. Poređajte 5 kora, pa svaku premažite sa 3 kašike fila, osim poslednje. Na nju stavite uz rub trećinu pudinga i preko pudinga trećinu maline. Uviti u štrudlu. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Prava letnja poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Mirisna i sočna, uzećete parče više.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

BEČKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive
Najbolje služite uz šolju kafe.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)