ŠTRUDLA SA VANILOM I MALINOM Mirisna poslastica koja budi sva čula, razgrabiće se brzinom svetlosti
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 2 kesice pudinga sa ukusom vanile
- 125 g margarina
- 1/2 l mleka
- 250 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 3 jajeta
- 9 kašike griza
- 300 g malina
- 15 kašika šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte puding od vanile u pola litre mleka sa 6 kašika šećera. Onda dodajte margarin i sve umutite. U zasebnoj posudi umutite 3 jajeta sa 9 kašika šećera, pa dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Sjedinite sve dobro. Poređajte 5 kora, pa svaku premažite sa 3 kašike fila, osim poslednje. Na nju stavite uz rub trećinu pudinga i preko pudinga trećinu maline. Uviti u štrudlu. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)