ŠTRUDLA SA VANILOM I MALINOM Mirisna poslastica koja budi sva čula, razgrabiće se brzinom svetlosti
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 2 kesice pudinga sa ukusom vanile
- 125 g margarina
- 1/2 l mleka
- 250 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 3 jajeta
- 9 kašike griza
- 300 g malina
- 15 kašika šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte puding od vanile u pola litre mleka sa 6 kašika šećera. Onda dodajte margarin i sve umutite. U zasebnoj posudi umutite 3 jajeta sa 9 kašika šećera, pa dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Sjedinite sve dobro. Poređajte 5 kora, pa svaku premažite sa 3 kašike fila, osim poslednje. Na nju stavite uz rub trećinu pudinga i preko pudinga trećinu maline. Uviti u štrudlu. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)