NIJE OBIČAN, NEGO JE SA SASTOJCIMA KOJI OBARAJU SA NOGU Recept za banana hleb kojem niko ne može da odoli, svi će vam tražiti parče više
Mmm, obara sa nogu!

Kada ga pripremite, najbolje ga ostavite da se prohladi, pa ga isecite na kriške. Možete ga posuti prah šećerom ili preliti otopljenom čokoladom za dodatni šmek. A evo kako ga možete pripremiti:
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 2 jaja
- 100 g šećera (može smeđi)
- 100 ml ulja ili istopljenog putera
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera ili ekstrakta vanile
- Prstohvat soli
- Po želji: 50 g mlevenih oraha, čokoladnih kapljica ili suvog grožđa
Priprema:
Saveti:
- Umesto šećera, možete koristiti med ili zaslađivač po izboru.
- Za bogatiju aromu, dodajte prstohvat cimeta ili malo rendane kore narandže.
- Kolač se odlično slaže uz kuglu sladoleda ili kao poslastica uz jutarnju kafu.
Bonus video:

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)