KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

kolač sa makom i višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 kašika vanilin šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • *šolja/čaša je od 2 dl
  • 100 g mlevenog maka
  • 300 g višanja
  • 5 kašika griza

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte jogurt, ulje, brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dobro sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Zatim podelite smesu na 2 dela. Jednom dodajte mak, a drugom proceđene višnje pomešane sa grizom. Pleh obložite pek papirom.Prvo izlijte testo sa makom pa testo sa višnjama. Pecite kolač oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Onda pojačajte na 180 stepeni i pecite još 10 ak minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading