KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1,5 šolja brašna
- 1 kašika vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- *šolja/čaša je od 2 dl
- 100 g mlevenog maka
- 300 g višanja
- 5 kašika griza
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte jogurt, ulje, brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dobro sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Zatim podelite smesu na 2 dela. Jednom dodajte mak, a drugom proceđene višnje pomešane sa grizom. Pleh obložite pek papirom.Prvo izlijte testo sa makom pa testo sa višnjama. Pecite kolač oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Onda pojačajte na 180 stepeni i pecite još 10 ak minuta.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)