KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1,5 šolja brašna
- 1 kašika vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- *šolja/čaša je od 2 dl
- 100 g mlevenog maka
- 300 g višanja
- 5 kašika griza
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte jogurt, ulje, brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dobro sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Zatim podelite smesu na 2 dela. Jednom dodajte mak, a drugom proceđene višnje pomešane sa grizom. Pleh obložite pek papirom.Prvo izlijte testo sa makom pa testo sa višnjama. Pecite kolač oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Onda pojačajte na 180 stepeni i pecite još 10 ak minuta.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)